Як правильно відміряти потрібну кількість борошна?
Під час приготування якогось нового страви нерідко доводиться стикатися з різними мірками борошна - то чашка, то стакан, то грами, то ложки. Як не помилитися і правильно відміряти потрібну кількість борошна? Слід врахувати, що борошно - сипкий продукт, і різний сорт може мати різну щільність і різну вологість. Враховуйте і те, що при просіюванні борошно значно збільшується в об'ємі, і склянку просіяного і склянку слежавшейся борошна будуть мати різну вагу. Саме тому в рецептах варто звертати увагу на зазначену консистенцію тесту. Ємності для відмірювання борошна мають певний обсяг, але вага борошна буде зовсім іншим. Наприклад, одна чашка містить 240 мл, але борошна в ній буде 140 грам. А якщо борошно вищого сорту, то її буде 120 грам. В гранчастій склянці буде 120 грам борошна і 110 грам борошна вищого сорту. Стакан або чашку потрібно наповнювати до країв і потім провести ножем щоб видалити гірку.
Якщо потрібно відміряти борошно ложкою, то зачерпніть борошно з пакета, постукайте по ложці щоб струсити велику гірку. На ложці повинна залишитися борошно з невеликою, акуратною гіркою, дорівнює обсягу ложки. У результаті В одній чайній ложці буде 8 грам борошна, в їдальні - близько 20 грам.