Всі білі коріння відмінно піддаються сушці. Для цього їх розрізають на шматочки або залишають цілими і сушать на свіжому повітрі або в духовці при певній температурі. Сам процес сушіння гранично простий і не займає багато часу. У кожної господині після сушіння зелені корінці залишаються. Навіть якщо вони дуже тоненькі, як наприклад у молоденької петрушки, не варто їх викидати. Промийте, наріжте невеликими шматочками і засушіть. У зимовий час такі заготовки вас дуже виручать. Щодо великих коріння - селери, пастернаку, корінь петрушки і говорити не варто - обов'язково засушіть на зиму. Такі коренеплоди називають «білими корінням», і використовують в сушеному вигляді у багатьох рецептах. Перед початком сушіння підготуйте корінь. Зелень відріжте, промийте корінець від бруду і наріжте пластинами або шматочками. Сушити можна на відкритому повітрі з попаданням на коріння прямих сонячних променів, або в духовці. Другий спосіб краще не тільки економії часу. При сушінні в духовці краще зберігаються вітаміни, та й вона займає від трьох до шести годин, тоді як сушка на повітрі займе 10 - 15 днів. Під час сушіння треба періодично перемішувати коріння, щоб вони рівномірно просушилися, а при сушінні в духовці контролювати температуру - як правило, вона не повинна перевищувати 60 градусів.