Список інгредієнтів, необхідних для приготування ватрушок (на дванадцять штук): 250 г листкового тіста, 600 грамів жирного сиру, два курячих яйця, 90 г вершкового масла, попередньо розм'якшеного, одна столова ложка бренді, три столові ложки мигдалю, дві чайні ложки цукрової пудри, изюм.Жирный сир необхідно протерти крізь сито і додати до нього вершкове масло. Курячі яйця збити з бренді (бренді при необхідності можна замінити звичайним коньяком) і вилити в сирну масу, додати туди ж цукрову пудру і подрібнені мигдальні горіхи. Тісто потрібно тонко розкачати і вирізати кружечки, якими потрібно заповнити глибокі формочки, тісто слід гарненько притискати до країв і дна форм. Вийшли кошики наполовину заповнити сирною сумішшю, зверху розкласти ізюм (родзинки також можна за бажанням додати в начинку). Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15-20 хвилин. Подавати готові ватрушки теплими або охолодженими.
|