Смачні макарони з сиром тільки на перший погляд готуються дуже просто. На ділі ж, щоб вийшло смачне і ароматне блюдо, необхідно дотримати цілий ритуал, починаючи з правильного вибору продуктів і закінчуючи технологією приготування. Втім, остання, як не крути, а особливої складності все ж не представляє. Набагато складніше правильно вибрати макарони і сир. Перші - обов'язково повинні бути високої якості, в іншому випадку вони злипнуться, не встигнувши зваритися до кінця. Другий - не повинен бути прісним, оскільки самі макарони, як ви розумієте, не можуть похвалитися багатим смаком.
Варити макарони необхідно в підсоленій воді з додаванням будь-яких подобаються вам бульйонних кубиків. Можна і без них, але тоді страва вийде зовсім вже нудним. Після того, як макарони будуть готові, необхідно ретельно злити воду (інакше нижні макарони занадто розбухнуть і будуть несмачними), і покласти в готову страву вершкове масло. Воно дозволить макаронів не злипнутися на стадії охолодження, і заодно додасть їм додаткову апетитність і ситність.
Посипати макарони сиром бажано тоді, коли вони охолонуть. В іншому випадку просто розплавиться сир. Сир для посипання ріжеться дрібними шматочками, або треться на тертці.