Главная » Статьи » Рецепти |
Теплий овочевий салат з кедровими горішками
Для приготування шести порцій цього теплого смачного овочевого салату нам потрібно: один кілограм баклажанів; сіль;двісті п'ятдесят мілілітрів оливкової олії; велика цибулина; два стебла черешкової селери; один червоний болгарський перчик; чотириста грамів протертої м'якоті томатів; пара ст. ложечок кедрових горішків; одна ст. ложка цукру; чотири ст. ложки червоного винного оцту; пара столових ложок каперсів; двісті грамів оливок (без кісточок); пучок петрушки; Приготування: Бубочка миємо й ріжемо кубиками, розміром два сантиметри. Висипаємо в миску, посипаємо сіллю і залишаємо на півгодини. Промиваємо водою і сушимо паперовим рушником. Цибулину чистимо і ріжемо півкільцями. Моєму перчик і селеру. Селера ріжемо часточками, а перець, попередньо видаливши серцевиною, - великою соломкою. у сотейнику Розігріваємо чотири ст. ложечки оливкової олії. На великому вогні смажимо порціями баклажани викладаємо на паперовий рушник, для того щоб скло зайве масло. Робимо менший вогонь, додаємо кілька ложок олії і готуємо цибулю і селеру, приблизно, п'ять минут.Затем додаємо горішки, солодкий перчик і смажимо пару хвилин. Викладаємо в сотейник м'якоть томатів, підливаємо три ст. ложки води, солимо і перчим.Тушим без кришки десять хв. Оливки і каперси, викладаємо на друшляк і промиваємо водою. Оливки ріжемо навпіл. В сотейник, додаємо оливки, каперси, цукор, оцет і тушкуємо три хвилини. Додаємо баклажани і готуємо 6 хвилин на середньому вогні. Петрушку моєму, сушимо, рубаємо ножем. Посипаємо салат петрушкою і подаємо. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 5 | |
|
|
|
Всего комментариев: 1 | ||
| ||