Як готувати сьомгу запечену з варено-копченою грудинкою?
Купуючи такий благородний вид риби, як сьомга слід також ретельно підібрати рецепт страви, яка планується приготувати з неї, щоб особливо підкреслити всі смакові якості продукту, ну і вибравши в якості такого варіанту приготування сьомги в запеченому вигляді з грудинкою ви не прогадаєте - червона риба з легким присмаком копчення виходить приголомшливо ароматною і дуже смачною! Необхідні інгредієнти: сьомга вагою приблизно 1700-1800 грамів, 300 г варено-копченої грудинки, півтора кілограма картоплі, дві великі морквини, одна головка ріпчастої цибулі, 100 мл рослинного масла (краще оливкової), ну і також сіль, перець та інші спеції за вашим вибором.
Картоплю і моркву необхідно відварити прямо в шкірці до стану напівготовності, після чого овочі потрібно очистити і нарізати невеликими кубиками. Сьомгу слід розморозити, почистити і обрізати плавники і хвіст, а вздовж всієї її тушки потрібно зробити численні поперечні надрізи під невеликим кутом з обох сторін, ну і потім підготовлену рибку потрібно натерти сіллю і іншими приправами і ненадовго залишити. Грудинку необхідно порізати на тоненькі скибки, яких повинно бути стільки ж, скільки і надрізів на рибку, а все, що залишиться порізати такими ж кубиками, як моркву і картоплю. Очищену цибулю нарізати півкільцями. У змащену маслом форму для запікання слід викласти змішані картоплю, моркву і кубики грудинки і збризнути все це рослинним маслом, а зверху покласти тушку риби. Зроблені на сьомзі надрізи покласти по скибочці варено-копченої грудинки і полуколечку цибулі, полити рибку маслом і відправити все це в розігріту духовку, де і запікати приблизно півгодини при 180 градусах.