Главная » Статьи » Рецепти

Фокачча з цибулею і шавлією
Фокачча - хлібна коржик, чудова альтернатива домашнього хліба. Можна робити з самими різними добавками і начинками, замішувати тісто на воді, молоці з водою або тільки на молоці, додати в тісто картопляне пюре.
Для фокаччі з шавлією потрібні свіжі листочки шавлії або трохи сушеного шавлії. І смажену цибулю.

Півкілограма борошна
250 мл теплої водички
дві чайних ложечки солі і цукру
20 грам звичайних дріжджів або 7 г сухих
Дві столових ложки рослинного масла
Одна велика цибулина
Десять маленьких листочків шавлії або щіпка сухого шавлії
Для посипання верху - велика сіль

Дріжджі розтерти з сіллю і цукром, залити теплою водичкою. Коли дріжджі розійдуться, всипати борошно, починати замішувати тісто. Під час замісу влити дві столові ложки олії. Тісто скатати в кулю, покласти в каструльку і залишити в теплі на годину. За цей час тісто збільшиться в два рази.

Для начинки цибулю дрібно нарізати, злегка обсмажити в олії. Листочки шавлії дрібно порубати. Змішати з цибулею, трохи підсолити. В піднялося тісто додати начинку, добре вимісити. Розділити тісто на дві частини, сформувати з кожної корж, верх змастити маслом і викласти на змащене олією деко. Через півгодини, коли коржі піднімуться, зробити пальцями поглиблення, посипати крупною сіллю (трохи, щоб не перебити смак випічки) і поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Через 15 хвилин фокачча буде готова.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: тісто, шавлії
Як приготувати суп з щавлю
Як приготувати шашлик
Виноградне желе
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: