Главная » Статьи » Рецепти |
Фокачча з цибулею і шавлією
Фокачча - хлібна коржик, чудова альтернатива домашнього хліба. Можна робити з самими різними добавками і начинками, замішувати тісто на воді, молоці з водою або тільки на молоці, додати в тісто картопляне пюре. Для фокаччі з шавлією потрібні свіжі листочки шавлії або трохи сушеного шавлії. І смажену цибулю. Півкілограма борошна 250 мл теплої водички дві чайних ложечки солі і цукру 20 грам звичайних дріжджів або 7 г сухих Дві столових ложки рослинного масла Одна велика цибулина Десять маленьких листочків шавлії або щіпка сухого шавлії Для посипання верху - велика сіль Дріжджі розтерти з сіллю і цукром, залити теплою водичкою. Коли дріжджі розійдуться, всипати борошно, починати замішувати тісто. Під час замісу влити дві столові ложки олії. Тісто скатати в кулю, покласти в каструльку і залишити в теплі на годину. За цей час тісто збільшиться в два рази. Для начинки цибулю дрібно нарізати, злегка обсмажити в олії. Листочки шавлії дрібно порубати. Змішати з цибулею, трохи підсолити. В піднялося тісто додати начинку, добре вимісити. Розділити тісто на дві частини, сформувати з кожної корж, верх змастити маслом і викласти на змащене олією деко. Через півгодини, коли коржі піднімуться, зробити пальцями поглиблення, посипати крупною сіллю (трохи, щоб не перебити смак випічки) і поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Через 15 хвилин фокачча буде готова. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 1 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |