Главная » Статьи » Рецепти |
Як готуються мариновані баклажани з часником?
Відмінна закуска до шашликів, яка дуже швидко готується. Таким же можна залити маринадом і гриби - вийде не менш смачно. Ось рецепт маринованих баклажанів: Що знадобиться для приготування Три баклажана Три чайних ложки сушеного орегано або базиліка Три часточки часнику Невеликий перчик чилі Рослинна олія Білий винний оцет Сіль за смаком Приготування Баклажани можна брати і довгі, і круглі - на смак це не вплине. Їх треба помити, зрізати шкірку, м'якоть нарізати тонкими смужками приблизно по 3 см завдовжки. У каструлю налити оцет і холодну воду. Пропорції підбирайте виходячи з ваших смакових уподобань. Якщо любите кисліші, то можна взяти пропорцію 1:1 - оцет і вода беруться в рівних кількостях. Якщо не любите кислі овочі, то краще почати з пропорції 1:0,5 - на літр води налити півлітра оцту або навіть менше - на літр води влийте 300-400 мл оцту. Як тільки рідина закипить, покладіть баклажани і варити 7-8 хвилин на невеликому вогні. потім дістаньте баклажани шумівкою, складіть у посуд і додайте дрібно нарізаний часник, сіль і орегано, дрібно нарізаний гострий перець. Полити олією і дати постояти хвилин 10-15. Баклажани повинні охолонути і вони готові. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |