Главная » Статьи » Рецепти

Як готується жаренка?
Жаренка - дуже смачна страва білоруської кухні з картоплі, м'яса, грибів. Готується жаренка в порційних горщиках.
Що знадобиться для приготування
Десять картоплин
300 грам свинини або яловичини
150 грам свіжих грибів (або 40 грам сушених)
Одна цибулина
Одна морквина
Дві столові ложки сметани
Дві столові ложки томатного соусу
Рослинна олія
Шматочок сала для смаження
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Пучок свіжої зелені (якщо є)

Приготування

Якщо використовуєте сушені гриби, то їх потрібно залити на пару годин холодною водою, потім відварити до готовності.
М'ясо нарізати невеликими шматочками, моркву і цибулю - кубиками, картопля - часточками. Всі овочі окремо обсмажити на салі або на рослинному маслі. Картоплю смажити не потрібно, достатньо, щоб він просочився маслом, без зміни кольору. В кінці смаження підсолити.
Обсмажити м'ясо до легкого підрум'янення, посолити. Окремо обсмажити гриби.
Підготовлені продукти скласти в горщики або в казанок, гусятницю, залити грибним бульйоном. Змішати сметану з томатним соусом, сіллю і перцем, додати в горщики, накрити кришкою і поставити в духовку на середній вогонь. Тушкувати до готовності м'яса. При подачі посипати блюдо дрібно нарізаною зеленню. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: обсмажити, жаренка
Як приготувати манні яблучні млинчики до сніданку?
Як запекти курку з гірчицею?
Короп, фарширований шматками, заливний
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: