Любите поласувати халвою? Приготуйте її самостійно, це займе п'ять хвилин часу і ще пів години на охолодження в холодильнику. Інгредієнти: насіння соняшнику лущені 200 грам, п'ять столових ложок борошна пшеничного, сто п'ятдесят грамів цукрового піску і сімдесят грамів молока. Ваніль і горішки за смаком додаємо.
Готуємо халву домашню: насіння підсмажуємо в сковороді, додаємо їх в блендер і подрібнюємо. Борошно теж потрібно додати до насінням, але спершу її слід обсмажити в сухий сковорідці. Борошно обсмажена додасть потрібний відтінок.
Молоко необхідно перемішати з цукром, довести до кипіння, ваніль всипати, остудити, і теплим влити в подрібнені насіння. Гарненько збиваємо, виходить однорідна ароматна маса. Її потрібно перекласти в плоский контейнер, поставити його в холодильник і дочекатися, поки халва охолоне. Потім її можна нарізати кубиками і вставляти в якості частування гостям. Ідеальне частування до чаю чорного, до кави.