Главная » Статьи » Рецепти |
Як готується фокачча на мінеральній воді?
Хлібну корж - фокаччу краще всього є гарячою, з пилу з жару, тому багато тіста замішувати не варто. Тим більше, що рецептів дуже багато, і все хочеться спробувати. Один з найцікавіших, на мій погляд - дріжджове тісто, приготовлене на мінеральній воді. Необхідні продукти 500 грам борошна 300 мл мінеральної води з газом Дві столові ложки рослинної (оливкової) олії Дві чайних ложки солі Дві чайних ложки цукру 20 грам свіжих дріжджів (або 7 г сухих) Приготування Дріжджі розтерти з цукром, влити мінеральну воду кімнатної температури, розмішати і залишити хвилин на 10 - 15. Покласти сіль, просіяти борошно, додати її частинами до рідини і вимісити дуже м'яке, еластичне тісто. В кінці замісу додати масло. Щоб тісто менше липло до рук, змащувати їх маслом. Борошна додавати не потрібно. Готове тісто накрити і залишити для підйому в теплому місці приблизно на годину - півтора. Коли збільшиться в два - три рази, приступити до розбирання коржів. Розділити тісто на дві частини. Взяти два аркуші паперу для випічки, змастити маслом. Кожен шматочок тіста розкачати в корж, викласти на папір і залишити на расстойку на 30 - 40 хвилин. Духовку розігріти до 220 градусів, деко не виймати, він потрібен гарячим! Коли коржі піднімуться, зробити пальцем на поверхні поглиблення, змастити верх маслом, посипати великою сіллю і травами і разом з папером перекласти на гарячий деко. Перші 10 хвилин випікати при 220 градусах, потім знизити температуру до 180 градусів і випікати до золотистого кольору. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |