Главная » Статьи » Рецепти

Як готується фокачча на мінеральній воді?
Хлібну корж - фокаччу краще всього є гарячою, з пилу з жару, тому багато тіста замішувати не варто. Тим більше, що рецептів дуже багато, і все хочеться спробувати. Один з найцікавіших, на мій погляд - дріжджове тісто, приготовлене на мінеральній воді.
Необхідні продукти
500 грам борошна
300 мл мінеральної води з газом
Дві столові ложки рослинної (оливкової) олії
Дві чайних ложки солі
Дві чайних ложки цукру
20 грам свіжих дріжджів (або 7 г сухих)
Приготування

Дріжджі розтерти з цукром, влити мінеральну воду кімнатної температури, розмішати і залишити хвилин на 10 - 15. Покласти сіль, просіяти борошно, додати її частинами до рідини і вимісити дуже м'яке, еластичне тісто. В кінці замісу додати масло. Щоб тісто менше липло до рук, змащувати їх маслом. Борошна додавати не потрібно. Готове тісто накрити і залишити для підйому в теплому місці приблизно на годину - півтора. Коли збільшиться в два - три рази, приступити до розбирання коржів.
Розділити тісто на дві частини. Взяти два аркуші паперу для випічки, змастити маслом. Кожен шматочок тіста розкачати в корж, викласти на папір і залишити на расстойку на 30 - 40 хвилин. Духовку розігріти до 220 градусів, деко не виймати, він потрібен гарячим! Коли коржі піднімуться, зробити пальцем на поверхні поглиблення, змастити верх маслом, посипати великою сіллю і травами і разом з папером перекласти на гарячий деко. Перші 10 хвилин випікати при 220 градусах, потім знизити температуру до 180 градусів і випікати до золотистого кольору.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, маслом
Розсольник по-купецькому
Тефтелі в томатно-грибному соусі
Овочевий суп з м'ясними фрикадельками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: