Главная » Статьи » Рецепти |
Томатний хліб з сиром
Зараз багато хто воліє магазинного хліба хліб спечений самостійно вдома. Саме для таких любителів цей рецепт домашнього хліба з сиром. Інгредієнти: один стакан томатного соку, 7 грамів сухих дріжджів, дві чайних ложки цукру, одна-півтори чайних ложки солі, три столові ложки рослинної олії, близько трьох склянок борошна, один яєчний жовток, зелений лук, близько 400-500 грамів сиру, кунжут. Томатний сік необхідно підігріти, щоб він став теплим, додати до нього цукор і дріжджі, потім перемішати і залишити на час до утворення піни. Дрібно порізати зелену цибулю і додати в томатно-дріжджову масу. Додати сіль. У миску викласти дві склянки борошна, додати до неї томатну масу і рослинне масло. Замісити тісто, поступово додаючи борошно. Тісто не повинно прилипати до рук. Потім тісто розкачати в пласт діаметром близько 50 сантиметрів. Змастити краї тіста яєчним жовтком і викласти сир, натертий на крупній тертці. Після цього тісто згорнути рулетом (щоб сир виявився всередині), а потім вийшов згорнути рулет і калачем поставити у форму, застелену пергаментом. Змастити тісто водою, посипати кунжутом і поставити на 1,5-2 години в тепле місце. За цей час обсяг тесту повинен збільшиться в два рази. Поставити форму з збільшився в розмірі тестом в розігріту до 230 градусів духовку. Коли верх хліба зарум'яниться, накрити його фольгою і зменшити температуру до 180 градусів, після чого випікати ще 45-60 хвилин. Готових хліб накрити рушником і залишити на півгодини. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 3 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |