Такий смачний, поживний і разом з цим дивно смачний і апетитний теплий картопляний салат можна віднести до страв традиційної німецької або австрійської кухні, ну а страви цих країн якраз і відрізняються своєю надмірною калорійністю, тому вживання цього салату потрібно бути обережними тим, хто стежить за фігурою і намагається схуднути, інші ж можуть з задоволенням оцінити такий кулінарний шедевр! Щоб приготувати салат вам буде потрібно наступне: приблизно 600-700 грамів картоплі (це близько 8 картоплин середнього розміру), 180 грамів консервованого тунця, чотири курячі яйця, половинка кочанчика салату айсберг, сіль за смаком, а також 180 мл сметани, два невеликих маринованих огірочка, дві чайних ложки соку лимона і кілька гілочок свіжої петрушки для приготування заправки салату.
Головною особливістю цього салату є те, що заправка для нього неодмінно повинна бути теплою - заправивши салат, йому потрібно дати кілька хвилин настоятися і відразу ж подавати до столу. В іншому приготування страви є досить простим. Картоплю треба почистити і відварити до готовності, після чого остудити і порізати великими шматочками. Яйця зварити круто, очистити від шкаралупи і кожне з них розрізати на чотири частини. Консервований тунець потрібно розім'яти виделкою, а салат айсберг порізати або нарвати руками на середнього розміру шматочки. Всі складові скласти в глибокий салатник. Мариновані огірки подрібнити, зелень петрушки дрібно порубати. У сотейнику змішати сметану і лимонний сік, додати підготовлену петрушку і огірки, перемішати і підігріти суміш не доводячи її до кипіння. Заправити салат отриманим соусом, посолити за смаком і добре перемішати.