Главная » Статьи » Рецепти |
Пісний медовик
Ніжний, розсипчастий медовик з приємним ароматом і карамельно-медовим смаком. Склянку теплої води Півтори-дві склянки борошна Дві чайних ложки розпушувача Трохи менше половини склянки рослинного масла Третину склянки цукру (можна і побільше покласти) Три столові ложки меду Склянка подрібнених волоських горіхів Половина склянки родзинок Щіпка солі Пакетик ванільного цукру Родзинки промиваємо і ставимо на водяну баню на кілька хвилин. Потім обсушуємо, обвалюємо в борошні - це потрібно зробити для того, що б при замісі тесту родзинки рівномірно розподілився, а не опустився вниз. У сковороді на слабкому вогні розтоплюємо цукор і тримаємо його поки не утвориться карамель. Потихеньку підливаємо теплу воду, даємо покипіти. Коли карамель розчиниться, переливаємо карамельну воду в мисочку і залишаємо щоб охолола. Змішуємо олію з медом і ванільним цукром, дрібкою солі. Вливаємо теплу карамельну воду, розмішуємо, додаємо склянку просіяного борошна, розпушувач. Розмішуємо, потихеньку підсипаємо ще борошна, доводимо тісто до консистенції густої сметани. В останню чергу додаємо подрібнені горіхи і родзинки. Перекладаємо тісто в форму, розрівнюємо верх і випікаємо в прогрітій до 180 градусів духовці приблизно 45 хвилин. Готовність випічки обов'язково перевіряємо дерев'яною шпажкою - вона повинна виходити сухою. | |
Категория: Рецепти | | |
| Комментарии: 7 | |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |