Дане частування, то є смажена качка з вишнями, чудово підійде для того, щоб приготувати і подати його в якості головного і основного страви до якогось свята, адже вельми вражаючий і дуже апетитний вигляд цієї страви, а також його просто приголомшливий смак і справді гідні того, щоб ними ласували в урочистих випадках! Що потрібно для приготування смаженої качки по цьому рецепту: близько 450-500 грамів вишні (підійде як свіжа, так і заморожена), 250 мл червоного столового вина, сіль, перець чорний і запашний (мелений), кориця за смаком, ну і головне - тушка качки вагою приблизно на два кілограми.
Як не дивно, але приготування смаженої качки по даному рецепту є досить простим і єдине, що потрібно від господині це деякий час - весь процес приготування займе близько двох годин. Підготовлену до приготування тушку качки слід щедро натерти всередині і зовні сумішшю перців і солі і залишити в такому вигляді на пару годин, після чого викласти птицю в досить глибоку жароміцну форму і, додавши трохи води, смажити гарячій духовій печі протягом однієї години. При цьому качку періодично потрібно діставати і поливати утворюється соком. Вишню без кісточок необхідно викласти в сотейник, залити червоним вином, посолити і поперчити і тушкувати близько п'яти-десяти хвилин, а потім полити утворився соусом качку в формі і викласти туди ж вишні, ну і смажити птицю в духовці до повної готовності. Подають таку смажену качку на блюді разом з вишнями, а соус подають у соуснику.
|