Приготування такого чудового полуничного пирога, крім такого важливого переваги, як прямо-таки приголомшливий смак і аромат, також сподобається всім своїм господиням на диво простим і легким приготуванням, адже витративши зовсім небагато зусиль і всього лише близько години часу можна приготувати чудове літнє частування до чаю для всієї родини! Список складових необхідних для приготування полуничного пирога зі сметанною заливкою: для тіста - 20 грамів пшеничного борошна, 100 грамів вершкового масла, чотири столові ложки холодної води, дві столові ложки цукрового піску, один пакетик ванільного цукру і цедра з половинки лимона; для сметанною заливки - 300 грамів сметани, 400 г свіжої полуниці, 75 грамів цукрової пудри, ванільний цукор, 30 грамів борошна і 30 грамів крохмалю.
Змішати борошно, м'яке вершкове масло, воду, а також цукор, ванільний цукор і подрібнену лимонну цедру і їх отриманої суміші замісити тісто, яке потім слід розкачати в пласт відповідного розміру, викласти у форму і, проколовши в деяких місцях виделкою, поставити на деякий час в холодильник. Сметану слід змішати з цукровою пудрою і ванільним цукром, додати в суміш по три столових ложки крохмалю і борошна і знову перемішати до однорідності. Форму з тестом дістати з холодильника і викласти в неї нарізану половинками вимиту і вже суху полуницю, ну а зверху рівномірним шаром вилити сметанную масу-заливкою і відправити в духовку. випікати такий пиріг слід приблизно 40-45 при 200 градусах. Готовий пиріг повністю остудити і тільки потім виймати з форми і розрізати на порції.