З свіжої курячої тушки можна приготувати масу смачних, дуже ситних страв. Рецепт одного такого швидкого і в той же час дивовижного смаку страви ми пропонуємо вашій увазі. Для приготування курки з яблуками і базиліком вам потрібно безпосередньо тушка (вага до двох кг), кілограм кисленьких великих яблук і сухий базилік. Свіжий не підходить в даному випадку: сухим базиліком, змішаним із сіллю і меленим перцем, тушка куряча натирається зовні і всередині.
Натерта тушка куряча має теплі деякий час відлежатися, просочитися ароматами. Яблучка миються і нарізати великими часточками. Якщо яблука дрібні - нарізати їх можна на дві або три частини. Ці нарізані яблука укладаються в жароміцну форму, на них викладається куряча тушка, зверху її можна змастити рослинним маслом. Вся ця краса відправляється в духовку на півтори години. Періодично потрібно поливати жирком запекающуюся курочку.
На широку тарілку викладається запечена курка, яблучка викладаються навколо - м'ясо і гарнір готові! Вишукане Блюдо, неймовірно смачне і дуже просто готується. Приємного!
підказка: для даного рецепту домашня птиця не підходить, оскільки м'ясо буде запікатися довго, за цей час яблучка можуть сильно підгоріти.