Боби досить поширені по всьому світу. Вони бувають різних форм, розміром і готують з них багато різних страв. Я розповім, як готувати бобову кашу або просто варені боби. Називайте, як вам зручно. Спочатку готується напівфабрикат. Відразу попереджаю, боби варяться дуже довго. Приблизно до 5-6 годин. Тому набагато зручніше приготувати цей напівфабрикат, а потім вже з нього готувати страву. Власне напівфабрикат - це варені боби. Перед тим, як варити біб, на 3-6 годин замочіть їх у теплій воді. Потім злийте воду, промийте боби, помістіть їх в глибокий посуд, залийте водою і поставте на вогонь. Коли боби почне кипіти, вони піднімаються догори і з'явиться піна. Тому ємність в якій будете готувати вибирайте так, щоб був хороший запас місця.
Зніміть піну, зменшіть газ і варіть боби до готовності. Солити не треба! При бажанні можна додати кілька зубчиків часнику, головку цибулі, часточку лимона і трохи чорного перцю. Нічого не треба дрібно нарізати. Воно все вывариться і розвариться за цей час.
Остудіть і розпакуйте за кулечкам в морозильник. Перед вживанням дістаньте один кульочок, вміст помістіть в невелику каструльку, додайте води і розігрійте. Посоліть, додайте олії, часнику і зелені за смаком. Все, каша готова.