Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити зелену аджику?
Ймовірно, є рецепт зеленої аджики для зимових заготовок, цей варіант можна готувати цілий рік, так що немає сенсу влаштовувати зелену аджику на зиму. Зберігається вона в холодильнику не більше тижня, але готувати її нескладно, і велику порцію робити не обов'язково. Що знадобиться для приготування За великим пучка кінзи і петрушки Один зелений гострий перець (стручковий) Столова ложка мелених волоських горіхів Три - чотири зубчики часнику Чайна ложка оцту (краще брати яблучний або винний) Червоний мелений перець (за бажанням, додавайте якщо любите гостре) Сіль за смаком Хмелі - сунелі Приготування Для приготування зеленої аджики потрібно вимити всі овочі і зелень, обсушити й подрібнити в блендері до пюреобразного стану. Насіння і серединку з перцю діставати не потрібно, часник очистити. Якщо блендера немає, то можна скористатися м'ясорубкою, але суміш доведеться прокрутити три - чотири рази, вона повинна стати як паста і однорідної за складом. Додати подрібнені в ступці волоські горіхи, хмелі - сунелі, сіль за смаком, влити оцет і приправити гострим перцем. Якщо хочете щоб аджика була більш гострого смаку, можна додати трохи оцту більше. Аджике потрібно обов'язково настоятися. У всіх грузинських спецій є властивість віддавати аромат і смак через деякий час, тому і смак зеленої аджики проявиться не відразу. Дайте їй постояти з півгодини і тоді подавайте до м'яса, бринзі, сиру, овочів і домашнього хліба. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |