Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити соус-маринад з червоного перцю?
Цей соус робиться довго - перець потрібно витримати в солі дві - три тижні і тільки потім готувати соус. Зберігати його потрібно в холодильнику і використовувати як маринад для м'яса, птиці і риби.
Що знадобиться для приготування
Кілограм червоного болгарського перцю (м'ясистого)
Склянку крупної солі (кухонної)
Пластикова ємність з кришкою
Чисті баночки

Приготування

Вибирайте для соусу найкращий перець - червоний, стиглий і обов'язково м'ясистий, з товстими стінками.

перець Розріжте навпіл вздовж, видаліть насіння з плодоніжкою. Вимийте перець і повністю його обсушіть.

В пластиковий судочок або іншу ємність покладіть шар перцю розрізами вгору. Засипте шаром солі (вона повинна повністю перець покрити). Чергуйте шари перцю і солі, верхній шар повинен бути з солі.

Залиште перець, прикривши кришкою. Через пару днів почне виділятися рідина, ми її зливаємо. Через два - три тижні перець промиваємо від солі і перемелюємо в блендері в пюре.

Розливаємо по чистим банкам, зверху наливаємо трохи олії (оливкової), накриваємо кришкою і ставимо в холодильник.

З кілограма перцю виходить 500 грам соусу. З маринуванням м'яса та інших продуктів потрібно бути обережніше - соус дуже солоний.
Категория: Рецепти |
| Теги: Перець, солі
Як запекти курку з гірчицею?
Рецепт млинчиків на воді і молоці
Як варити холодець з яловичини?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: