Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити плов з баклажанами?
Прекрасний варіант літнього плову. Коли жарко не хочеться нічого ґрунтовного і щільного, а такий плов з додаванням овочів і великою кількістю смажених баклажанів ідеально підійде для літнього меню. Що знадобиться для приготування Склянку рису (200 грам) Два баклажана Дві великі цибулини Дві помідори Неповна столова ложка томатної пасти Рослинна олія Сіль і перець за смаком Приготування Рис промиваємо в проточній воді і заливаємо крутим окропом. Накриваємо, залишаємо на півгодини. Баклажани нарізаємо шматочками середньої величини, посипаємо сіллю, через двадцять хвилин промиваємо і злегка віджимаємо. У сковорідці розігріваємо трохи олії, викладаємо баклажани, обсмажуємо до готовності. Перекладаємо баклажани на тарілку, а в тому ж маслі обсмажуємо до прозорості дрібно нарізану цибулю. З рису зливаємо воду, викладаємо його на підсмажену цибулю, обсмажуємо рис при постійному помішуванні, поки він не стане прозорим. Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні кілька хвилин. З помідорів знімаємо шкірку, м'якоть нарізаємо кубиками, додаємо до рису. Через п'ять хвилин вливаємо киплячу воду, її потрібно стільки, щоб вона покрила рис. Солимо, перчимо, накриваємо кришкою і тушкуємо до напівготовності рису. Викладаємо баклажани на рис, накриваємо плов кришкою, робимо маленький вогонь і тушкуємо до готовності рису. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |