Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити плов з баклажанами?
![]() Що знадобиться для приготування Склянку рису (200 грам) Два баклажана Дві великі цибулини Дві помідори Неповна столова ложка томатної пасти Рослинна олія Сіль і перець за смаком Приготування Рис промиваємо в проточній воді і заливаємо крутим окропом. Накриваємо, залишаємо на півгодини. Баклажани нарізаємо шматочками середньої величини, посипаємо сіллю, через двадцять хвилин промиваємо і злегка віджимаємо. У сковорідці розігріваємо трохи олії, викладаємо баклажани, обсмажуємо до готовності. Перекладаємо баклажани на тарілку, а в тому ж маслі обсмажуємо до прозорості дрібно нарізану цибулю. З рису зливаємо воду, викладаємо його на підсмажену цибулю, обсмажуємо рис при постійному помішуванні, поки він не стане прозорим. Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні кілька хвилин. З помідорів знімаємо шкірку, м'якоть нарізаємо кубиками, додаємо до рису. Через п'ять хвилин вливаємо киплячу воду, її потрібно стільки, щоб вона покрила рис. Солимо, перчимо, накриваємо кришкою і тушкуємо до напівготовності рису. Викладаємо баклажани на рис, накриваємо плов кришкою, робимо маленький вогонь і тушкуємо до готовності рису. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |