Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити майонезний соус з кропом?
Цей соус ідеально підходить до рибі. Його можна робити на основі з майонезу або змішати майонез зі сметаною, а якщо потрібен дієтичний варіант, то соус готується на нежирної сметани з додаванням гірчиці і меленого чорного перчика.
Що знадобиться для приготування

500 грам майонезу (або навпіл сметана і майонез або нежирна сметана)
Два великих пучка кропу (за вагою не менше 50 грамів)
5 грам солі (за смаком, у сметану додайте більше)
30 грам цукру
10 мл оцту
Готова гірчиця і чорний мелений перець (для сметанного соусу)

Приготування

Дрібно порубаєте кріп або подрібніть в блендері. Завантажте в блендер майонез, сметану (або тільки сметану), кріп, сіль і цукор, влийте оцет. Усе ретельно збийте до повного розчинення цукру. Перекладіть в соус баночку і приберіть в холодильник щоб загус.
Якщо робите тільки зі сметаною, додайте гірчицю і перець разом з іншими інгредієнтами. За смаком можна додати товчений часник.

Кількість солі, цукру, оцту можна змінювати, рецепт - не догма, орієнтуйтеся на свій смак.
Соус підійде і для запікання риби. Шматочки риби обмажте соусом, залиште на півгодини і потім запікайте як зазвичай. Дуже добре підходить соус до отвратному картоплі, особливо до молодого і до смаженого або запеченому м'яса.
Категория: Рецепти |
| Теги: майонез, Соус
Як приготувати соковиті котлети з кабачком?
Як готується салат "Чебурашка"?
Короп, фарширований шматками, заливний
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: