Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити майонезний соус з кропом?
Цей соус ідеально підходить до рибі. Його можна робити на основі з майонезу або змішати майонез зі сметаною, а якщо потрібен дієтичний варіант, то соус готується на нежирної сметани з додаванням гірчиці і меленого чорного перчика. Що знадобиться для приготування 500 грам майонезу (або навпіл сметана і майонез або нежирна сметана) Два великих пучка кропу (за вагою не менше 50 грамів) 5 грам солі (за смаком, у сметану додайте більше) 30 грам цукру 10 мл оцту Готова гірчиця і чорний мелений перець (для сметанного соусу) Приготування Дрібно порубаєте кріп або подрібніть в блендері. Завантажте в блендер майонез, сметану (або тільки сметану), кріп, сіль і цукор, влийте оцет. Усе ретельно збийте до повного розчинення цукру. Перекладіть в соус баночку і приберіть в холодильник щоб загус. Якщо робите тільки зі сметаною, додайте гірчицю і перець разом з іншими інгредієнтами. За смаком можна додати товчений часник. Кількість солі, цукру, оцту можна змінювати, рецепт - не догма, орієнтуйтеся на свій смак. Соус підійде і для запікання риби. Шматочки риби обмажте соусом, залиште на півгодини і потім запікайте як зазвичай. Дуже добре підходить соус до отвратному картоплі, особливо до молодого і до смаженого або запеченому м'яса. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |