Це блюдо відрізняється в першу чергу своєю доступністю і простотою приготування, тому вона чудово підійде для щоденного меню, ну а крім цього такий апетитний курячий пиріг дуже підійде для того, щоб готувати його восени, коли організм вимагає чогось не тільки смачної, але і дуже ситного. Список продуктів, які будуть необхідні для того, щоб спекти курячий пиріг за запропонованим рецептом: два крупненьких курячих філе, два цукіні (середніх), 100 твердого сиру (натертого на дрібній або середній тертці), 300 грамів сиру, 100 мл вершків середньої жирності, два яйця, одна велика головка ріпчастої цибулі, дві столові ложки борошна,а ще рослинне масло, міль і перець, чебрець.
Попередньо відварене до готовності куряче м'ясо порізати на невеликі кубики. Ріпчасту цибулю і один цукіні необхідно дрібно порізати, після чого обсмажити на рослинному маслі спочатку цибулю, а потім додати кабачки і тушкувати 10-15 хвилин на помірному вогні. Яйця потрібно збити в окремій посудині, а потім змішати їх з сиром, вершками, борошном і половиною всієї кількості тертого сиру. До отриманої суміші додати також куряче м'ясо і обсмажені кабачки і цибулю, посолити і поперчити масу, ну і потім і перемішати до однорідності. Далі масу слід викласти у змащену жиром і присипану борошном форму (краще роз'ємну), зверху викласти нарізану тонкими кільцями цукіні (другий), посипати чебрецем і залишилися сиром і відправити в гарячу духовку, де і готувати близько 45-55 хвилин при 180 градусах.
|