Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити болгарський перець в медовому маринаді?
Такий перчик взимку буде відмінним доповненням до будь-якого гарніру. З кількості овочів, зазначеного в рецепті, виходить шість баночок по 0,5 літра і одна 700-грамова банка. Що знадобиться для приготування Три кілограма солодкого болгарського перцю червоного кольору Півтора літра води Неповний стакан рослинного масла (3/4) Дві столові ложки солі з невеликою гіркою Половина склянки оцту (9%) Склянку меду (звичайний гранований стакан) 10-15 штук запашного перцю горошком Кілька штук гвоздичок (якщо любите, якщо ні - не додавайте) Приготування Перець для цього рецепта підходить тільки червоний (або жовтий, оранжевий), зелений не підійде - він перебиває смак маринаду. Вибирайте довгасті перчики з товстими, м'ясистими стінками. Його можна закладати в банки цілим (обрізавши хвостик) або очистити від насіння і розрізати на половинки. Для маринаду в півтора літра води влити мед, оцет, олію, покласти сіль і прянощі. Закип'ятити. Під час кип'ятіння мед може пінитися, тому потрібно доглядати за маринадом, щоб нічого не втекло. Як тільки маринад закипить, покладіть в нього болгарський перець на три хвилини (він повинен бланшироваться, а не провариваться) і відразу ж перекладайте перці в стерильні банки. Струшуйте, щоб перець щільніше вклався. Коли банка наповниться, залийте киплячим маринадом. Прикрийте кришкою (не закочуйте!), стерилізуйте літрові банки 15-20 хвилин, пів-літрові-10 хвилин. Закатайте. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |