Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити болгарський перець в медовому маринаді?
Такий перчик взимку буде відмінним доповненням до будь-якого гарніру. З кількості овочів, зазначеного в рецепті, виходить шість баночок по 0,5 літра і одна 700-грамова банка.
Що знадобиться для приготування
Три кілограма солодкого болгарського перцю червоного кольору
Півтора літра води
Неповний стакан рослинного масла (3/4)
Дві столові ложки солі з невеликою гіркою
Половина склянки оцту (9%)
Склянку меду (звичайний гранований стакан)
10-15 штук запашного перцю горошком
Кілька штук гвоздичок (якщо любите, якщо ні - не додавайте)

Приготування

Перець для цього рецепта підходить тільки червоний (або жовтий, оранжевий), зелений не підійде - він перебиває смак маринаду. Вибирайте довгасті перчики з товстими, м'ясистими стінками. Його можна закладати в банки цілим (обрізавши хвостик) або очистити від насіння і розрізати на половинки.

Для маринаду в півтора літра води влити мед, оцет, олію, покласти сіль і прянощі. Закип'ятити. Під час кип'ятіння мед може пінитися, тому потрібно доглядати за маринадом, щоб нічого не втекло.

Як тільки маринад закипить, покладіть в нього болгарський перець на три хвилини (він повинен бланшироваться, а не провариваться) і відразу ж перекладайте перці в стерильні банки. Струшуйте, щоб перець щільніше вклався. Коли банка наповниться, залийте киплячим маринадом. Прикрийте кришкою (не закочуйте!), стерилізуйте літрові банки 15-20 хвилин, пів-літрові-10 хвилин. Закатайте.
Категория: Рецепти |
| Теги: Перець, банки
Як зробити салат з копченою куркою?
Як готувати окрошку на бульйоні?
Як готується морозиво зі сметани і полуниці?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: