Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити аджику з кабачків?
Аджика - це звичайно голосно сказано. Швидше - гостренькі ікра з кабачків. Але якщо додати побільше пекучого стручкового перчика, то рецепт буде цілком відповідати заявленій назві. Ось як готується аджика з кабачків: Що знадобиться для приготування 5 кілограм очищених від шкірки кабачків 500 мл густої томатної пасти Один стакан очищених зубчиків часнику Дві склянки рослинного масла Склянку цукру Дві столові ложки солі Одна - дві штучки гострого перчика або столова ложка меленого гострого перцю 150 мл оцту (9%) Приготування Пропорції солі і цукру, а так само кількість оцту і гострого перцю підбирайте на свій смак. Якщо зробити за рецептом, то аджика вийде солодкуватою і слабоострой. Якщо кабачки великі, то потрібно не лише зрізати шкірку, але і видалити насіння. З молодих кабачків досить зрізати шкірку. Очищені кабачки пропускаємо через м'ясорубку. Свіжий гострий перець теж пропустіть разом з кабачками. Перекладіть кабачки в посуд, в якому будете варити аджику, і влийте масло. Додайте сіль, цукор, томатну пасту. Поставте на невеликий вогонь і варіть при слабкому кипінні приблизно годину. Не забувайте час від часу помішувати щоб кабачки не пригоріли. Часник пропустіть через прес або через м'ясорубку і за десять хвилин до закінчення варіння додайте в аджику. Гарячу аджику розкладіть по чистим банкам, закатайте. Переверніть догори дном, укутайте в теплі речі або в ковдру і залиште на добу. З цієї кількості продуктів виходить близько п'яти літрів аджики. Зберігати її можна при кімнатній температурі. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |