Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити аджику з кабачків?
Аджика - це звичайно голосно сказано. Швидше - гостренькі ікра з кабачків. Але якщо додати побільше пекучого стручкового перчика, то рецепт буде цілком відповідати заявленій назві. Ось як готується аджика з кабачків:
Що знадобиться для приготування
5 кілограм очищених від шкірки кабачків
500 мл густої томатної пасти
Один стакан очищених зубчиків часнику
Дві склянки рослинного масла
Склянку цукру
Дві столові ложки солі
Одна - дві штучки гострого перчика або столова ложка меленого гострого перцю
150 мл оцту (9%)

Приготування

Пропорції солі і цукру, а так само кількість оцту і гострого перцю підбирайте на свій смак. Якщо зробити за рецептом, то аджика вийде солодкуватою і слабоострой.

Якщо кабачки великі, то потрібно не лише зрізати шкірку, але і видалити насіння. З молодих кабачків досить зрізати шкірку. Очищені кабачки пропускаємо через м'ясорубку. Свіжий гострий перець теж пропустіть разом з кабачками.

Перекладіть кабачки в посуд, в якому будете варити аджику, і влийте масло. Додайте сіль, цукор, томатну пасту. Поставте на невеликий вогонь і варіть при слабкому кипінні приблизно годину. Не забувайте час від часу помішувати щоб кабачки не пригоріли.

Часник пропустіть через прес або через м'ясорубку і за десять хвилин до закінчення варіння додайте в аджику.
Гарячу аджику розкладіть по чистим банкам, закатайте. Переверніть догори дном, укутайте в теплі речі або в ковдру і залиште на добу.

З цієї кількості продуктів виходить близько п'яти літрів аджики. Зберігати її можна при кімнатній температурі.
Категория: Рецепти |
| Теги: аджику, кабачків
Як спекти пісочний пиріг з сиром?
Мойва смажена в духовці
Шашлик з курки - як приготувати
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: