Главная » Статьи » Рецепти

Варення з абрикосів та слив
У такого змішаного (сливово - абрикосового) варення досить приємний смак, плоди в процесі варіння не розварюються і стають прозорими. Ось докладний рецепт:
Повозитися доведеться тільки на початку варіння варення, бо кожну сливку і кожну абрикосу треба буде проткнути виделкою. І не просто проткнути, а зробити "уколи" у кількох місцях плода.
Але це тільки в тому випадку, якщо ви збираєтеся варити варення з цілих плодів.
Якщо ви розбираєте і абрикоси і сливи на половинки, виймаєте кісточки, то протикати не треба.

Готуємо варення наступним чином: варимо сироп з води і цукру, потім цілі плоди або половинки плодів заливаємо сиропом. Даємо постояти шість годин і зливаємо сироп для того, щоб знову проварити його.
Заливаємо прокипевшим сиропом часточки (або цілі плоди) абрикосів та слив, знову залишаємо на шість - десять годин.
Потім варимо варення не зливаючи сиропу сорок хвилин. Закатуємо в банки.

Пропорції: пів кіло злив + пів кіло абрикос, для сиропу кіло цукру + дві склянки води.
Категория: Рецепти |
| Теги: варення, кіло
Зрази картопляні
Фруктовий пиріг на кислому молоці
Сирки в шоколадній глазурі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: