Главная » Статьи » Рецепти |
Варення з абрикосів та слив
У такого змішаного (сливово - абрикосового) варення досить приємний смак, плоди в процесі варіння не розварюються і стають прозорими. Ось докладний рецепт: Повозитися доведеться тільки на початку варіння варення, бо кожну сливку і кожну абрикосу треба буде проткнути виделкою. І не просто проткнути, а зробити "уколи" у кількох місцях плода. Але це тільки в тому випадку, якщо ви збираєтеся варити варення з цілих плодів. Якщо ви розбираєте і абрикоси і сливи на половинки, виймаєте кісточки, то протикати не треба. Готуємо варення наступним чином: варимо сироп з води і цукру, потім цілі плоди або половинки плодів заливаємо сиропом. Даємо постояти шість годин і зливаємо сироп для того, щоб знову проварити його. Заливаємо прокипевшим сиропом часточки (або цілі плоди) абрикосів та слив, знову залишаємо на шість - десять годин. Потім варимо варення не зливаючи сиропу сорок хвилин. Закатуємо в банки. Пропорції: пів кіло злив + пів кіло абрикос, для сиропу кіло цукру + дві склянки води. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |