Гарбузове борошно в чистому вигляді для випічки не використовується, але, тим не менш, в кулінарії вона знайшла широке застосування. Борошно з насіння гарбуза використовується в суміші з пшеничним борошном і виступає в ролі вітамінної добавки. На кілограм пшеничного борошна додають одну - дві столові ложки гарбузового борошна для приготування домашньої випічки - булочок, пирогів і пиріжків, домашнього хліба. Випічка виходить пишною і довго не черствіє. В поєднанні з різними спеціями і прянощами, гарбузове борошно використовується для панірування биточків, м'ясних, рибних котлет, сиру, бринзи. Якщо додати трохи борошна в кисломолочні продукти або батончики з сухофруктів, насіння і горіхів або в тісто для млинців, оладок, у продукту з'являється апетитний жовтуватий відтінок і приємний аромат і смак. Досить часто гарбузове борошно використовують як загущающую і вітамінну добавку в супи, каші, соуси і підливи, киселі, коктейлі, додають замість пшеничного борошна в сирники і сирні запіканки. У хлібопекарській промисловості гарбузове борошно додається до хлібобулочні вироби для підвищення харчової цінності продуктів, поліпшення структури тіста і збільшення терміну зберігання готових виробів.