>Даний рецепт поєднує в собі відразу дві страви. З одного боку, багатий вітамінами салат, з іншого - ситне желе. Зовнішній вигляд страви-желе з овочами вражає уяву і буде зустрінутий на ура на будь-якому святі. Для приготування салату-желе з овочами візьміть такі інгредієнти:
По 200 грам моркви, морозива зеленого горошку і вареної шинки, 350 г картоплі, 100 г яблук (не кислих), лимонний сік за смаком, сіль і перець. Також вам знадобиться 6 столових ложок майонезу, 3 столові ложки сметани, 5 варених яєць, 200 грам овочевого бульйону, 20 г желатину, 1 столова ложка гірчиці.
Приготування салату просто, а от з соусом доведеться заморочити. Відваріть всі овочі і дрібно наріжте їх кубиками. Те ж саме виконайте з шинкою і яблуками. Всі компоненти збризніть лимонним соком і добре перемішайте.
Щоб приготувати соус, змішайте майонез, сметану, сіль, гірчицю і перець. Потім в 200 грамах бульйону розведіть желатин і все змішайте. Вистеліть форму харчовою плівкою, щоб її краї трохи звисали, половину салату розкласти на дно форми, викладіть яйця і накрийте другою частиною овочів. Поставити салат на ніч у холодильник і прикрасьте солодкою паприкою.