Главная » Статьи » Рецепти |
Як запекти курку з фруктами?
Курка шпигається часником, чорносливом, а начинкою будуть зелені яблука з кислуватим смаком. Запікати всю цю красу ми будемо на решітці в духовці. Що знадобиться для приготування Курка Чорнослив Зелені яблука Часник Сіль і чорний мелений перець Приготування Яблука нарізати великими шматочками (шкірку знімати не потрібно). Зубчики часнику розрізати уздовж навпіл. Чорнослив розрізати на дві - три частини. По можливості вибирайте сухий чорнослив, розпарювати або мити в гарячій воді його не потрібно. Курку натираємо зсередини перцем і сіллю, заштовхуємо нарізані яблука. У шкірочці робимо надрізи і фаршируємо птицю з усіх боків чорносливом і часником. Зверху натираємо сіллю і перцем, залишаємо просочитися на півгодини (якщо час дозволяє). Запікати курку потрібно на решітці (з парою), вниз поставити деко з водою, щоб туди капав жир. Так курка рівномірно пропечеться, буде ніжною і з апетитною скоринкою. Але якщо ви більше любите традиційно запікати в гусятниці, такий варіант теж можливий. Час запікання залежить від розмірів курки, орієнтовно - трохи більше години на середньому вогні (на решітці швидше, при температурі 200 градусів досить сорока хвилин). | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |