Главная » Статьи » Рецепти

Як запекти курку з фруктами?
Курка шпигається часником, чорносливом, а начинкою будуть зелені яблука з кислуватим смаком. Запікати всю цю красу ми будемо на решітці в духовці.
Що знадобиться для приготування
Курка
Чорнослив
Зелені яблука
Часник
Сіль і чорний мелений перець
Приготування

Яблука нарізати великими шматочками (шкірку знімати не потрібно). Зубчики часнику розрізати уздовж навпіл. Чорнослив розрізати на дві - три частини. По можливості вибирайте сухий чорнослив, розпарювати або мити в гарячій воді його не потрібно.

Курку натираємо зсередини перцем і сіллю, заштовхуємо нарізані яблука. У шкірочці робимо надрізи і фаршируємо птицю з усіх боків чорносливом і часником. Зверху натираємо сіллю і перцем, залишаємо просочитися на півгодини (якщо час дозволяє).
Запікати курку потрібно на решітці (з парою), вниз поставити деко з водою, щоб туди капав жир. Так курка рівномірно пропечеться, буде ніжною і з апетитною скоринкою. Але якщо ви більше любите традиційно запікати в гусятниці, такий варіант теж можливий. Час запікання залежить від розмірів курки, орієнтовно - трохи більше години на середньому вогні (на решітці швидше, при температурі 200 градусів досить сорока хвилин).
Категория: Рецепти |
| Теги: запікати, решітці
Рибний жюльєн
Овочевий пиріг зі спаржею і сиром
Як зробити цукерки з сочевиці?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: