В якості різних консервації і заготівель на зиму наші господині найчастіше воліють влаштовувати огірки і помідори, а також багато інші овочі, але рецепти заготовок з буряка зустрічаються не так вже й часто, хоча цей коренеплід в подібному вигляді виходить смачним і дуже корисним до того ж. Так що запропонований рецепт маринованої буряків багатьом дуже навіть стане в нагоді. Для того, щоб приготувати таку заготовку з маринованої буряків вам будуть потрібні наступні інгредієнти: три кілограми буряків (яскраво-червона), приблизно 3 грама кореня хрону, гвоздика, лавровий листок, духмяний перець горошком, а крім цього для маринаду потрібно один літр води, 200 мл столового оцту, 40 грамів цукрового піску і 35 грамів солі.
Спочатку буряк необхідно ретельно вимити (але не чистити), викласти в каструлю відповідного розміру і заливши водою проварити протягом 15-20 хвилин, після чого остудити, очистити від шкірки і порізати кружальцями товщиною близько одного сантиметра. Далі скибочки буряка укласти в заздалегідь простерилізовані банки (краще невеликого обсягу), туди ж покласти хрін, а також лавровий лист, гвоздику і горошини запашного перцю, після чого залити доверху гарячим маринадом. Маринад готується дуже просто - всі інгредієнти для нього (воду, оцет, цукор і сіль) потрібно змішати і прокип'ятити. Банки з буряком залитій маринадом закатати, вживати таку маринований буряк слід не раніше, ніж через кілька днів після приготування.