Скоро, зовсім скоро з'явиться найперша і найбільш корисна весняна зелень - черемша. Про її користь для здоров'я написано багато, вона дуже смачна у зелених салати зі сметаною, майонезом або просто з маслом. От тільки знайти черемшу на ринках можна лише дві - три тижні і зберігати її довго теж не можна. Але вихід знайти можна. Черемшу заготовляють про запас, консервують, солять, заморожують. Про те, як замаринувати або засолити черемшу, можна прочитати на нашому сайті, в розділі кулінарія є рецепти. У супи, другі страви краще додавати черемшу заморожену, вона зберігає свій незвичайний часниково - цибулевий смак навіть у замороженому вигляді.
Для заморозки відберіть молоде листя черемші (в них більше вітамінів і кращий смак). Ніжки не відрізайте, добре почистіть і промийте. Покладіть в друшляк, щоб стекла вода, потім розкладіть на рушник. Коли підсохнуть, дрібно наріжте, приблизно по сантиметру, складіть невеликими порціями в поліетиленові пакети і приберіть в морозилку. Зберігати таку зелень можна близько року.
Сушити черемшу не рекомендується. Під час сушіння вона втрачає аромат і смак, і в готовому блюді абсолютно не відчувається.
|