Гірчичне масло значно перевершує за своїми смаковими, ароматичними і дієтичним властивостям такий популярний у нас олія рослинна. На жаль, велика частина виробленого в Росії гірчичної олії йде на експорт, тому цей корисний продукт у нас в кулінарії використовується дуже обмежено. Але в європейських і азіатських країнах гірчичне масло дуже популярно. На відміну від наших кухарів, французькі кулінари давно знайшли різноманітне застосування гірчичного масла. Завдяки оригінальному аромату і пікантному смаку, гірчичне масло в поєднанні з іншими маслами використовується як салатна заправка, додається в випічку і супи, гарніри, гарячі страви. азіатських країнах гірчичне масло використовують для приготування страв з риби і м'яса, для гасіння овочів - це масло не коптить при нагріванні і не дає гіркуватий присмак, а навпаки - підкреслює і посилює природний смак продуктів. Гірчичне масло відмінно поєднується з усіма свіжими овочами і зеленню, в чистому вигляді його додають в різні салати зі свіжих овочів, каші та гарніри з круп. У домашньої випічки, приготовленої з додаванням гірчичного масла, з'являється приємний аромат і красивий золотистий відтінок, а картопля, млинці, підсмажені на гірчичному маслі, набувають неповторний смак.