На подив простий і нехитрий рецепт дуже смачного, поживного і разом з цим смачного овочевого страви - кабачки по-грецьки, от тільки звідки сталося подібне назва цього блюда і також про те, чи має вона хоч якесь відношення до Греції невідомо, але навіть в тому випадку, якщо від цієї середземноморської країни у приготовлених таким чином кабачків є тільки назва, дане блюдо все ж варто того, щоб його приготували. Перелік необхідних інгредієнтів для приготування такого апетитного і корисного овочевого страви: два невеликих кабачка, один пучок свіжого щавлю, один великий пучок зеленої цибульки, один великий помідор, один середнього розміру болгарський перець, а крім цього дві столові ложки пшеничного борошна, одна чайна ложечка цукру, рослинне масло, мелений чорний перець і сіль.
Ретельно вимиті зелену цибулю і помідор необхідно порізати на маленькі кубики, болгарський перець слід очистити від плодоніжки і насіння, а потім нарізати таким же чином. Щавель потрібно промити і порізати досить крупно. Розігріти в сковороді олію і обсмажувати на ньому спочатку подрібнений перець і цибулю, а через кілька хвилин також додати шматочки помідорів і порізаний щавель, посипати все це цукром, сіллю і приправити перцем, після чого продовжувати готувати ще близько 15 хвилин, накривши сковороду кришкою. Кабачки вимити і насухо витерти, порізати кружечками середньої товщини і, обвалявши в борошні, посмажити на окремій сковорідці на олії до напівготовності, а потім додати до кабачків тушковані овочі, все це перемішати і тушкувати ще близько 5-7 хвилин.
|