Главная » Статьи » Рецепти

Як сушити моркву в домашніх умовах?
Сушіння вважається найбільш оптимальним способом заготівлі моркви на зиму - при такому методі обробки зберігається максимальна кількість вітамінів. В домашніх умовах сушити морквину можна природним способом - на відкритому повітрі або в духовці при певній температурі.
Після того, як морквина вимита і просушена, настає наступний етап підготовки до сушіння - з неї потрібно зчистити шкірку. Краще для цього скористатися спеціальним ножем для чищення овочів щоб шкірка зрізалася максимально тонко або ж пошкребти морквину ножем.
Якщо морквина буде сушитися в духовці, то її бажано перед цим бланшувати. Можна і обійтися без бланшування, але така морква швидко втратить не тільки смакові якості, але і свої корисні властивості. Доведіть воду до кипіння, покладіть моркву і варіть 15-20 хвилин в залежності від величини моркви. Потім швидко остудіть під холодною проточною водою. Після того, як морква охолола, її нарізають кружечками по 3 мм. товщиною або брусочками, або натирають на крупній тертці. Розкладають на деко тонким шаром і сушать при температурі 60-80 градусів протягом чотирьох-шести годин періодично перемішуючи.
Зберігають сушену моркву в сухому темному місці, в герметично закритому посуді.
Категория: Рецепти |
| Теги: морквину, моркву
Фініковий кекс
Як готувати салат "Морська зірка"?
Як готується запіканка з гречаної каші?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: