Сушіння вважається найбільш оптимальним способом заготівлі моркви на зиму - при такому методі обробки зберігається максимальна кількість вітамінів. В домашніх умовах сушити морквину можна природним способом - на відкритому повітрі або в духовці при певній температурі. Після того, як морквина вимита і просушена, настає наступний етап підготовки до сушіння - з неї потрібно зчистити шкірку. Краще для цього скористатися спеціальним ножем для чищення овочів щоб шкірка зрізалася максимально тонко або ж пошкребти морквину ножем. Якщо морквина буде сушитися в духовці, то її бажано перед цим бланшувати. Можна і обійтися без бланшування, але така морква швидко втратить не тільки смакові якості, але і свої корисні властивості. Доведіть воду до кипіння, покладіть моркву і варіть 15-20 хвилин в залежності від величини моркви. Потім швидко остудіть під холодною проточною водою. Після того, як морква охолола, її нарізають кружечками по 3 мм. товщиною або брусочками, або натирають на крупній тертці. Розкладають на деко тонким шаром і сушать при температурі 60-80 градусів протягом чотирьох-шести годин періодично перемішуючи. Зберігають сушену моркву в сухому темному місці, в герметично закритому посуді.