Дуже смачна бананова каша на сніданок полюбиться усім тим, хто не мислить сніданку без вівсянки. Кашу таку можна варити на молоці, так і на воді, тільки банан і родзинки є незамінними компонентами даної страви. Отже, знадобляться: один стакан вівсяних пластівців, молока (води) три склянки, ваніль, цукор або мед за смаком, жменю родзинок і один банан, плюс маленька щіпка солі (сіль завжди радять додавати в каші). Приготування: вівсяні пластівці водою або молоком заливаємо, на повільному вогні доводимо до кипіння і також продовжуємо варити протягом десяти хвилин, не збільшуючи вогню. Всипаємо цукор і промитий ізюм.
Вимикаємо вогонь під каструлькою, в якій вариться каша, нарізаємо дрібними кубиками банан (природно очищений), відправляємо його в кашу з родзинками, перемішуємо. За бажанням маслечка кладемо шматочок. Перемішуємо, накриваємо кришкою і рівно п'ять хвилин чекаємо. За цей час встигає набрякнути родзинки, а банан віддає свій чудовий аромат. Подаємо кашу теплою, поливши медом і посипати корицею. Приємного!