Главная » Статьи » Рецепти |
Як спекти пряниковий пиріг?
Пиріг дуже простий у приготуванні, впорається з ним навіть новачок в кулінарії. Виходить розсипчастим, м'яким, пухнастим і дуже ароматним з приємним запахом прянощів. Необхідні продукти Два яйця 100 грам маргарину Півсклянки меду Півсклянки цукру Одне яблуко Дві з половиною склянки борошна Неповний склянку молока (приблизно 2/3) Пакетик розпушувача (10 грам) По дрібці солі і меленої гвоздики По 1,5 чайних ложки кориці та імбиру Для присипки 50 грам маргарину 1/3 склянки борошна ¼ склянки цукру По пів чайної ложки імбиру і кориці Приготування Розтопити маргарин, остудити до кімнатної температури. Яйця розтерти з цукром, додати маргарин, мед, молоко, прянощі, сіль, розпушувач. Яблуко натерти на дрібній тертці і додати до прянощів. Все добре перемішати. Поступово додавати в масу просіяне борошно і відразу ж розмішувати. Тісто має вийти не дуже густе і без грудочок. Форму змастити рослинним маслом і вилити тісто. Приготувати посипання. Змішати борошно з прянощами і цукром. Охолоджений маргарин натерти на тертці, руками суміш перетерти в крихту. Посипати зверху пиріг. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати приблизно годину. Для впевненості перевірити готовність пирога дерев'яною шпажкою - якщо суха, пиріг готовий. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |