Главная » Статьи » Рецепти

Як спекти пивний хліб "Лімпу"?
Цей хліб на пиві дуже популярний в Швеції. Для випічки хліба нам потрібно:
пара склянок світлого пива;
літр молока;
півсклянки кмину;
стіл. ложка солі;
сімсот грамів житнього борошна;
півтора кілограма пшеничного борошна;
2 склянки бурякової меляси;
60 грамів дріжджів;
стіл. ложка цукру;

Беремо об'ємну каструлю з високими бортами, насипаємо туди житнє борошно і вливаємо пиво.Немного розмішуємо і залишаємо на полчаса.Потом ретельно розмішуємо, накриваємо серветкою і залишаємо при кімнатній температурі на 12 часов.Растираем цукор і дріжджі, насипаємо в підігріте молоко, додаємо патоку, розмішуємо і вливаємо в суміш пива та житнього борошна. Місимо тісто, поступово додаючи до нього сіль і пшеничне борошно. Накриваємо тісто і ставимо в тепло. Коли воно виросте в 2 рази, додаємо кмин і ретельно вымешиваем.Накрываем, знову ставимо в тепло і чекаємо дворазового збільшення об'єму. Ділимо на 4 частини, розкладаємо по формах і залишаємо підходити. Обережно змочує поверхню хлібів водою і печемо 15 хв при середній температурі. Дістаємо форми, змочують скоринки холодною водичкою і випікаємо ще 15 хвилин.
Кірку готових хлібів змочують холодною водою і виймаємо булки з форми.

Категория: Рецепти |
| Теги: борошна, залишаємо
Як готується салат Уолдорф?
Як приготувати млинці
Як приготувати яєчню в помідорі?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: