Главная » Статьи » Рецепти |
Як спекти пивний хліб "Лімпу"?
Цей хліб на пиві дуже популярний в Швеції. Для випічки хліба нам потрібно: пара склянок світлого пива; літр молока; півсклянки кмину; стіл. ложка солі; сімсот грамів житнього борошна; півтора кілограма пшеничного борошна; 2 склянки бурякової меляси; 60 грамів дріжджів; стіл. ложка цукру; Беремо об'ємну каструлю з високими бортами, насипаємо туди житнє борошно і вливаємо пиво.Немного розмішуємо і залишаємо на полчаса.Потом ретельно розмішуємо, накриваємо серветкою і залишаємо при кімнатній температурі на 12 часов.Растираем цукор і дріжджі, насипаємо в підігріте молоко, додаємо патоку, розмішуємо і вливаємо в суміш пива та житнього борошна. Місимо тісто, поступово додаючи до нього сіль і пшеничне борошно. Накриваємо тісто і ставимо в тепло. Коли воно виросте в 2 рази, додаємо кмин і ретельно вымешиваем.Накрываем, знову ставимо в тепло і чекаємо дворазового збільшення об'єму. Ділимо на 4 частини, розкладаємо по формах і залишаємо підходити. Обережно змочує поверхню хлібів водою і печемо 15 хв при середній температурі. Дістаємо форми, змочують скоринки холодною водичкою і випікаємо ще 15 хвилин. Кірку готових хлібів змочують холодною водою і виймаємо булки з форми. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |