Така коврижка є традиційної голландської випічкою до кави або чаю, ну а готується вона, можна сказати, елементарно - ніяких особливих зусиль або витрат часу від господині не потрібно, ну а єдиною умовою є вибір хорошого якісного вершкового масла, адже саме від цього і буде залежати смак готової солодощі. Щоб приготувати голландську масляну коврижку за пропонованим рецепту вам знадобляться такі інгредієнти: 175 г вершкового масла, 200 грамів борошна, одне куряче яйце, 150 г коричневого цукру (дрібного), одна чайна ложка ванільного цукру, одна чайна ложка дрібно натертої цедри лимона, половинка чайної ложечки меленого сухого імбиру і невелика щіпка солі, ну і кругла форма для випічки (діаметром 20 см).
Спочатку необхідно змішати сухі продукти: борошно, цукор, сіль, а також лимонну цедру і мелений імбир. Далі до суміші сухих інгредієнтів додати нарізане кубиками м'яке вершкове масло і злегка збите (можна збивати виделкою) яйце (невелика кількість збитого яйця залишити), ну і замісити тісто, яке має вийти м'яким і липким. Потім тісто викласти щільним шаром на попередньо змащену маслом форму, змастити залишками яйця і випікати близько 35-40 хвилин при температурі 170 градусів. Ну а вже готову коврижку потрібно остудити прямо у формі і подавати вже остигнула і нарізаної шматочками. До речі, варто відзначити, що така випічка є досить калорійною, так що тим, хто сидить на весняній дієті слід обмежиться зовсім крихітною порцією пряники.