Главная » Статьи » Рецепти

Як спекти голландську масляну коврижку?
Така коврижка є традиційної голландської випічкою до кави або чаю, ну а готується вона, можна сказати, елементарно - ніяких особливих зусиль або витрат часу від господині не потрібно, ну а єдиною умовою є вибір хорошого якісного вершкового масла, адже саме від цього і буде залежати смак готової солодощі.
Щоб приготувати голландську масляну коврижку за пропонованим рецепту вам знадобляться такі інгредієнти: 175 г вершкового масла, 200 грамів борошна, одне куряче яйце, 150 г коричневого цукру (дрібного), одна чайна ложка ванільного цукру, одна чайна ложка дрібно натертої цедри лимона, половинка чайної ложечки меленого сухого імбиру і невелика щіпка солі, ну і кругла форма для випічки (діаметром 20 см).

Спочатку необхідно змішати сухі продукти: борошно, цукор, сіль, а також лимонну цедру і мелений імбир. Далі до суміші сухих інгредієнтів додати нарізане кубиками м'яке вершкове масло і злегка збите (можна збивати виделкою) яйце (невелика кількість збитого яйця залишити), ну і замісити тісто, яке має вийти м'яким і липким.
Потім тісто викласти щільним шаром на попередньо змащену маслом форму, змастити залишками яйця і випікати близько 35-40 хвилин при температурі 170 градусів. Ну а вже готову коврижку потрібно остудити прямо у формі і подавати вже остигнула і нарізаної шматочками.
До речі, варто відзначити, що така випічка є досить калорійною, так що тим, хто сидить на весняній дієті слід обмежиться зовсім крихітною порцією пряники.
Категория: Рецепти |
| Теги: коврижку
Як зробити корисні тефтелі з овочами?
Як запекти курку з гірчицею?
Яблучка в сирному тісті
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: