Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати закуску з баклажанів?
Це блюдо однаково добре і в повсякденному варіанті, без прикрас, і на святковий стіл, як яскрава закуска. Готувати його недовго і легко, єдине, на що потрібно звернути увагу - баклажани. Якщо ви готуєте з своїх овочів і впевнені в тому, що баклажани без гірчинки, можна відразу приступати до обсмажуванню. Покупні краще попередньо підготувати.
Необхідні продукти

Три - чотири середніх баклажана
150 грам майонезу
Кілька зубчиків часнику
Помідоркі черрі або невеликі помідори
Рослинна олія
Зелень петрушки
Приготування

Баклажани помити і нарізати уздовж скибочками, товщина приблизно в півсантиметра. Посипати крупною сіллю, скласти в друшляк і залишити хвилин на 15 щоб виділилася гіркоту. Потім промити під водою, обсушити на рушнику і можна починати готувати.
У сковорідці розігріти рослинне масло. Обсмажити баклажани з двох боків до світло - золотистого кольору. Перекласти на паперовий рушник, зайвий жир повинен вбратися. Помідори нарізати невеликими скибочками або брусочками, часник - пластинками, у петрушки відірвати листочки. Скибочку баклажана змастити майонезом, покласти помідор, часник, петрушку і згорнути рулетом.
Якщо закуска готується на святковий стіл, то на рулетик кладеться половинка помідора або ціла помидорка черрі і листочок базиліка або петрушки. Вся конструкція скріплюється за допомогою зубочистки або шпажки і викладається на блюдо.
Категория: Рецепти |
| Теги: Стіл, баклажани
Як приготувати домашні цукерки "Україна"?
Як зробити десерт "Кольорові олівці"?
Як приготувати апетитні картопляні кнедлі?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: