Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати закритий лимонний пиріг?
Пиріг для любителів лимонної випічки. Смак пирога специфічний - кислуватий, з легкої лимонної гіркуватістю, таке поєднання не всім до смаку. Можна знайти компроміс - зробити начинку з апельсина або змішати лимон з іншими цитрусовими. Що знадобиться для приготування Один великий лимон (або апельсин) 200 грам маргарину Половина склянки молока Чайна ложка сухих дріжджів Дві склянки борошна Склянку цукру Одне яйце для змащування верху Приготування В теплому молоці розведіть дріжджі, додайте ложку цукру і розмішайте. Зачекайте, поки з'явиться шапочка піни. Розітріть маргарин з борошном, влити дріжджову суміш з молоком і замісіть тісто. Загорніть його в плівку, приберіть на півгодини в холодильник. Лимон розріжте на шматочки, видалити зерна (якщо хоч одне попадеться - буде гірчити). Пропустіть через блендер або через м'ясорубку (в крайньому випадку натріть на тертці). Змішайте зі склянкою цукру. Тісто розділіть на дві частини. Тонко розкачайте. Одну перенесіть на деко, змастіть тонким шаром начинки. Накрийте другим пластом тіста, краї защипайте. Змастіть яйцем і випікайте до рум'яного кольору. Вогонь зробіть середнім, температура духовки приблизно 180 градусів. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |