Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати рибу в пряному маринаді?
Швидше за все, цей рецепт відноситься до азіатської кухні. У ньому дуже багато спецій, перцю, тому подавати готову страву потрібно з прісним рисом і коржами, щоб трохи пом'якшити гострий смак. Що знадобиться для приготування Чайна ложка турмерика (в порошку куркуми) Чайна ложка солі Кілограм філе білої риби (тріска, пікша, окунь, судак), порізаної на шматки 5-7 см Шість столових ложок гірчичного масла Чотири перчика чилі Чайна ложка свіжого кореня імбиру, подрібненого Чайна ложка часнику, подрібненого Дві цибулини, дрібно порізаних Два помідора, подрібнених 500 мл води Зелень коріандру (киндзы), подрібненої, для подачі Коржі наан, варений рис для подачі Приготування Змішати турмерік (куркума) з сіллю. Приправити отриманою сумішшю шматки риби. Відставити в сторону. Нагріти в сковороді гірчична (або рослинне) масло. Обсмажити з двох сторін рибу (по 2-3 хвилини з кожного боку). Вийняти рибу шумівкою з сковороди. Зберегти рибу до подачі в теплі. З сковороди вилити залишки масла, протерти сковороду паперовою серветкою. блендері або подрібнити в ступці до однорідної і пастоподібного стану помідори, імбир, часник, чилі, цибуля. Обсмажити, помішуючи, отриманий соус на сухій сковороді до випарювання рідини. Прибрати сковороду з вогню, додати до соусу шматки риби і влити 500 мл води. Акуратно перемішати. Прикрити нещільно кришкою, готувати 15-20 хвилин, на середньому вогні. (якщо треба загущатися соус - зняти в останні 5 хвилин кришку). Подавати рибу з коржиками наан та відварним рисом, посипавши свіжою зеленню. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |