Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати в'ялене м'ясо або бастурму?
При приготуванні даного страви треба набратися терпіння. Хоча воно і готується не дуже довго, але чекати коли м'ясо визріє і буде готове до вживання дуже тривалий. Інгредієнти: Яловичина (вирізка, спинна частина) - десять кілограмів; Сіль - один кілограм; Часник - шістсот грамів; Чаман - п'ятсот грамів; Червоний перець мелений, кмин, коріандр - побільше. Процес приготування: 1.подготовіть вирізку, довжина у неї повинна бути тридцять сантиметрів, ширина - 12 сантиметрів, а товщина - шість сантиметрів. 2.Мясо треба викласти в миску і добре посолити і закрити марлею, дати вистоятися пару днів. Після цього верхній шар м'яса покласти вниз, а нижня вгору, залишити на пару днів. 3.після цього м'ясо необхідно промити під холодною водою і покласти на дерев'яну дощечку для обсушування. 4.Выложить на яку-небудь поверхню з дірочками шматок матерії, потім зверху викласти шматки м'яса, тканина туго перев'язати і покласти зверху дощечку з вантажем. Дати постояти приблизно 5 годин, потім треба буде змінити тканину і знову залишити м'ясо ще на 12 годин. Після цього шматки м'яса перев'язати шпагатом і повісити на просушку на 12 годин. М'ясо повинно бути сухим на дотик. 5.Приготовить обмазку із спецій, часнику і води, вона повинна бути у вигляді сметани. М'ясо промазати намазкой, потім покласти в миску і протримати ще 4 дні. Потім м'ясо ще раз промазати і знову залишити на 3 або 4 дні. Так проробити три рази. 6.После цього м'ясо необхідно вивісити для просушування, приблизно на десять днів. 7.Готовая бастурма повинна бути без вологи усередині і суха. Вона зберігається дуже довго. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |