Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати тушковану брюссельську капусту?
Корисна брюссельська капуста не користується особливою популярністю. Дарма, що з неї можна приготувати смачні закуски, салати, її можна запікати і тушкувати, словом - універсальний овоч, низькокалорійний і для тих, що худнуть і стройнеющих просто незамінний. Що знадобиться для приготування 600 - 700 грам брюссельської капусти Половина склянки ядер волоського горіха Пучок зеленого цибулі Одна цибулина (краще фіолетового кольору) Три столові ложки оливкової олії Чайна ложка свіжого чебрецю (або половина чайної ложки сухого) Половина чайної ложки бальзамічного оцту Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування Маленькі качанчики очищаємо від пожовтілих і подсохших листя, миємо під проточною водою. Якщо вони невеликі, то розрізаємо навпіл, качанчики побільше розрізаємо на чотири частини. Кидаємо їх в киплячу воду, варимо дві хвилини (якщо заморожені, то чотири хвилини). Воду зливаємо. Можна відварити капусту в пароварці (10 хвилин). Змішуємо в мисці дві столові ложки оливкової олії, нарізаний півкільцями цибулю, дрібно нарізану зелену цибулю, горіхи, чебрець, сіль і перець. Додаємо капусту, добре перемішуємо. Викладаємо на деко розрізами вгору і запікаємо в духовці півгодини при температурі 200 градусів. Кожні сім - десять хвилин капусту потрібно перевертати щоб вона пропеклась рівномірно. В тому ж посуді, в якій обвалювали капусту в маслі і спеціях, готуємо заливку. Змішуємо столову ложку оливкової олії з оцтом, дрібкою солі і перцем. Викладаємо готову капусту в цю суміш, перемішуємо і розкладаємо по тарілках. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |