Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати тріску в клярі?
В Англії дуже популярне блюдо яке складається з обсмаженого в клярі філе білої риби і картопляних чіпсів. Пропоную рецепт тільки першої частини цієї страви, думаю що картопля - фрі приготувати не складе труднощів, тим більше, що у кожного на цей рахунок свої переваги. Необхідні продукти 600 грам морської білої риби з щільною м'якоттю (тріска, сайда, хек) 160 грам борошна для кляра і трохи для панірування 220 мл води Чверть чайної ложки соди (погасити оцтом) Сіль і чорний перець за смаком Рослинна олія для фритюру Приготування Рибу нарізаємо великими шматками. Посипаємо перцем і сіллю за смаком. Борошно просіваємо в миску. Додаємо сіль, поступово вливаємо воду, додаємо соду і замішуємо густе тісто як на оладки. В тарілку насипаємо борошно, обвалюємо кожен шматочок риби. Потім мачає рибу в кляр і відразу ж перекладаємо рибу в киплячу олію. Якщо є термометр, то він повинен показати 180 градусів, якщо немає - розігрівайте масло на середньому вогні. Обсмажуємо рибу з двох боків до золотистої скоринки, по часу це близько семи хвилин для кожної партії. Смажити потрібно на кілька шматочків, щоб риба рівномірно прожаривалась. Готові шматки риби викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир, і потім подаємо з будь-яким соусом або гарніром. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |