Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати торт "Молочний Абрикос"?
Дивно простий у приготуванні десерт - желейний тортик без випічки з чудовим смаком та ароматом абрикосового варення, який безумовно буде гідно оцінений всіма домашніми, а особливо сподобається дітям! До речі, за своїм смаком подібне ласощі чимось віддалено нагадує популярний чізкейк (мабуть із-за великої кількості молочних і кисломолочних продуктів у його складі). Список продуктів, які будуть потрібні для приготування тортика "Молочний Абрикос": 400 грамів печива (якого за вашим вибором - пісочного або бісквітного), три столових ложки згущеного молока, два пакетики заварного крему і півтори склянки молока, половина пачки вершкового масла (попередньо розтопленого), чотири крапельки мигдальної есенції, 500 грамів персикового йогурту, половина склянки абрикосового варення (джему), 300 мл вершків 20-відсоткової жирності, чотири столові ложки желатину, чотири столові ложки цукрового піску, а також тертий шоколад для прикраси торта. Готуватися такий торт поетапно - по черзі робляться шари, яким необхідно дати застигнути. Насамперед потрібно подрібнити печиво і дві третини його змішати з розтопленим маслом і згущеним молоком, додати мигдалеву есенцію. Отриману масу викласти у форму і утрамбувати, при цьому зробивши високі бортики і поставити в холодильник. Абрикосове варення або джем змішати з попередньо розчиненому у невеликій кількості води желатин (однієї ложкою) і, коли суміш почне злегка густіти, викласти її на корж і дати застигнути. Далі зробити заварний крем по інструкції і перемішати його з персиковим йогуртом і двома розчиненими у воді ложками желатину і викласти наступним шаром, після чого форму повернути назад в холодильник. Викласти на торт залишки подрібненого печива, а зверху зробити шар зі збитих вершків з цукром змішаних з розчиненим залишилися желатином. Після цього надіслати торт на кілька годин (або на ніч у холодильник), а перед подачею посипати тертим шоколадом (останній пункт робиться виключно за бажанням). | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |