З купленого в супермаркеті кокоса можна приготувати чудову тайську приправу. Ось рецепт приготування цієї приправи: Нам знадобиться один кокос, мелений імбир, цукор, кінза, гострий чилійський перець і лимон (лимон речі можна замінити лаймом, приправа буде ще вишуканіше за смаком).
Розколюємо кокос, сік з нього зливаємо. М'якоть половинки кокоса натираємо на середній тертці. У результаті в нас має вийти десь близько однієї склянки тертого кокоса.
Беремо один пучок свіжої ароматною кінзи, миємо її і дрібно нарізаємо. Змішуємо кокосову стружку і кінзу. Сюди ж додаємо одну столову ложку (з гіркою) цукру і додаємо сік з двох половинок лимона або лайма. Перемішуємо. Додаємо одну столову сухого імбиру в порошку. Якщо ж є свіжий корінь імбиру, то його ми беремо в половину менше норми. Корінь необхідно почистити і натерти дуже дрібно.
Додаємо дрібно нарізаний гострий перчик. Кількість регулюємо на око, так як пристрасть до гострої у всіх суто індивідуально. Змішуємо всі інгредієнти. Ось наша тайська приправа і готова. Її можна подавати до рису, м'яса, салатів.