У запропонованому рецепті самим цікавим і незвичайним є не сама приготоване блюдо (хоча і воно заслуговує всіляких похвал, так як виходить не тільки апетитним на вигляд, але ще й просто приголомшливо смачним), а саме сам спосіб подачі, яка як не можна краще підійде для будь-яких невеликих або навпаки особливо урочистих святкових застіль - страва подається прямо в ананасі і виглядає напрочуд гарно і дуже красиво! Для того ж, щоб приготувати цей урочистий і запаморочливо гарна з виду блюдо вам знадобляться такі інгредієнти: один великий і стиглий ананас, приблизно 150 грамів курячого філе, 200 грамів рису, вода, одна невелика ріпчаста цибулина, два зубки часнику, близько трьох столових ложок рослинного масла для смаження, одна столова ложка натурального меду, середня жменю горішків кеш'ю, сіль, один перчик чилі і чверть чайної ложки куркуми для кольору.
Куряче філе, цибулю і часник потрібно порізати - м'ясо невеликими скибочками, а часник і цибулю дрібними кубиками, а потім обсмажити в глибокій сковороді до золотистого рум'янцю, додати куркуму і перемішати. Далі додати на сковорідку попередньо ретельно промитий рис, залити все це водою, додати сіль за смаком і готувати на невеликому вогні до тих пір, поки вся вода не випарується. Якщо рис не досягне готовності (а він не повинен бути переварений), то воду слід потроху доливати. Після збільшити вогонь і долив рослинне масло і додавши горішки і мед, прожарит всі разом, при цьому постійно перемішуючи масу. Гострим ножем зрізати одну з бічних сторін ананаса і акуратно вирізати м'якоть, зробивши щось на зразок страви. Одну четверту частину м'якоті ананаса слід порізати невеликими кубиками і додати до рису (залишки можна просто з'їсти) і розмішати, після чого всі разом викласти всередину підготовленого ананаса, наповнивши його. Зверху всю цю красу посипати дрібно порізаним перцем чилі і подавати.
|