Приготований таким чином пиріг своїм зовнішнім виглядом дуже нагадує ватрушку, ось тільки дуже велику! На смак такий пиріг просто чудовий (правда, звичайно ж, не схожий на смак звичайної ватрушки), а в якості начинки для нього використовується суміш з сиру з сирим курячим яйцем.
Для того, щоб приготувати сирно-сирний пиріг вам буде потрібно такий список продуктів: приблизно один-півтора склянки борошна (а може й більше, так як це залежить від того скільки борошна "візьме" тісто), 300 грамів жирної сметани (жирністю не менше 20-30 відсотків), одна столова ложка майонезу, одна чайна ложка цукру, пів чайної ложки солі, пів чайної ложки соди погашеної оцтом, два яйця, 200 грамів сиру і 150-200 грамів сиру.
Спочатку потрібно приготувати тісто, змішавши для цієї мети сметану, одне куряче яйце, соду, сіль і цукор, а потім додаючи поступово борошно і замісити з усього цього тісто за консистенцією як для приготування оладок. Тісто відкласти на деякий час. Далі слід приготувати начинку: сир натерти на крупній тертці, змішати з сиром і додати до маси сире яйце, а також сіль за смаком. Підходящого розміру круглу форму необхідно злегка змастити маслом і перелити туди тісто, а зверху, в центр майбутнього пирога,викласти сирно-сирну начинку. Випікати пиріг протягом 20-25 хвилин при температурі 200-220 градусів.