Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати картоплю, запечену в часниковому маслі?
Досить незвичайний варіант приготування картоплі, але разом з цим і дуже простий, як за технологією приготування, так і за продуктовим складом (необхідні будуть тільки самі прості і доступні інгредієнти). Ну а страва, приготована за цим рецептом у підсумку можна подавати і як гарнір, і як окрему страву.
Щоб приготувати картоплю за пропонованим рецептом потрібно наступні складові: п'ять картоплин середніх розмірів, 100 грамів вершкового масла, половина невеликого пучка зелені петрушки, чотири зубчики часнику, одна столова ложка сметани, 100 грамів сиру (голландський, російський), а також сіль і чорний перець.

Картоплю необхідно відварити до повної готовності прямо в шкірці, після чого трохи остудити, очистити і розрізати на половинки.
Вершкове масло викласти в миску і залишити на деякий час при кімнатній температурі (воно повинно стати м'яким). Часник потрібно очистити і подрібнити (можна за допомогою чеснокодавкі), зелень петрушки дрібно нарізати, сир натерти на дрібній або середній тертці. Потім всі ці інгредієнти потрібно змішати з м'яким маслом, туди ж додати сметану, посолити і поперчити масу.
У змащену жароміцну форму викласти половинки картоплі (зрізом донизу), а зверху на нього викласти підготовлене часникове масло, після чого відправити форму в гарячу духову піч і запікати близько 20-30 хвилин при 220 градусах.
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: картоплю, форму
9 крутих рад по випічці млинців
Як приготувати смачну паску в хлібопічці?
Креветки запечені у соусі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: