Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати салат з томатів, баклажанів та бринзи?
Баклажани для цього салату не обсмажують в маслі, а запікаються в духовці. За рахунок цього вони не вбирають масло, і салат виходить корисним і низькокалорійним. І дуже смачним. У сезон свіжих овочів обов'язково приготуйте такий салатик! Що знадобиться для приготування Три невеликих баклажана 250 грам слабосоленої бринзи (або сиру фета, моцарели) П'ять столових ложок рослинної олії (краще оливкової) Невеликий пучок зеленого базиліка Дві столові ложки бальзамічного оцту Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування Баклажани нарізаємо кружечками середньої товщини (приблизно по 1 див.) і викладаємо на застелене фольгою деко. Щоб баклажани не прилипали під час запікання, фольгу потрібно змастити столовою ложкою рослинного масла. Баклажани з двох сторін потрібно теж змастити олією (на це піде ще близько двох столових ложок олії). Посолити і поперчити за смаком. Поставити деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікати до м'якості баклажанів. Вони повинні злегка підрум'янитися. Знімаємо їх з листа і даємо охолонути. Помідори ріжемо кружальцями. Бринзу - тонкими пластинами. Для заправки змішуємо оцет і дві столові ложки олії, заправляємо сіллю і перцем. Викладаємо овочі на плоску тарілку, посипаємо листочками базиліку і поливаємо заправкою. Салат відразу ж подаємо до столу. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |